Mãcinici moldovenesti

 Ingrediente:

Aluat:
- 650 g faina
- 250 ml. lapte caldut
- 85 g unt
- 65 g zahar
- 1 ou
- 1 pachetel drojdie uscata
- ½ lgr sare
- coaja rasa de lamaie si portocala

Sirop:
- 300 ml apa
- 150 g zahar
- esenta de vanilie
- coaja de la 2 portocale

Decor: 
- miere
- nuca macinata

Aluatul l-am facut in masina de paine si am format macinici ca in imaginile de mai jos:
 e foarte simplu
si de efect
i-am mai lasat sa creasca putin si in tava
 Intre timp am facut siropul, am fiert apa cu zaharul 15 min., apoi am adaugat coaja de portocala (am folosit cutitasul de curatat cartofi, se curata foarte usor)
 si am lasat sa infuzeze in jur de 10 - 15 min. apoi am adaugat esenta de vanilie.
 I-am uns deasupra cu ou si i-am bagat la cuptor, la foc potrivit pana s-au rumenit.
Se lasa sa se raceasca si apoi se insiropeaza, eu i-am bagat in sirop si i-am lasat vreo 2 - 3 min. Mmmmmm....siropul asta e grozav de bun ! Apoi am turnat, da am turnat miere deasupra
si am presarat nuca macinata. Simplu si gustos !