- cateva foi de placinta
- 40 g unt topit
- ulei pentru prajit
- sare
Umplutura:
- 1 lg ulei masline
- 15 g unt
- 2 - 3 cepe verzi
- 2 lg faina
- 300 ml lapte
- ½ lgr boia de ardei iute
- ½ lgr boia de ardei dulce
- sare
- piper alb
am atasat si reteta originala (clic foto):
Spalam crevetii si ii punem la fiert vreo 10 min. in apa cu sare. Pentru umplutura: intr-o craticioara incalzim uleiul + unt si adaugam ceapa tocata marunt, calim 2 - 3 min.
Apoi adaugam cele 2 lg de faina, amestecam si turnam laptele, amestecand continuu, pana se formeaza sosul. Condimentam cu sare, piper si boia, dupa gust.
Adaugam crevetii, amestecam si gata umplutura. Intindem jumatate de foaie de placinta, ungem bine cu unt, punem 2 lg din umplutura si formam pachetelele. Se prajesc in ulei incins pana devin aurii.
Se scot pe un servet de hartie si se pudreaza cu sare. In reteta originala se pudreaza cu zahar si scortisoara, dar eu nu m-am aventurat pana acolo.
O mica sectiune...de plouat in gura !!!