- 1 conopida (marimea conopidei depinde de familie)
- unt
- smantana
- cascaval
- cascaval
- piper
- sare (foarte putina, isi ia sare si din cascaval)
se desface in buchetele, mai mici, mai mari, dupa preferinte
se spala bine, apoi se tine in apa cu sare timp de 30 min. pentru a se curata de toate impuritatile
se fierbe (in jur de 10-15 min. la foc mic) in apa cu sare, in care am pus si 2 lingurite de faina (astfel conopida nu-si schimba culoarea, ramane alba si frumoasa)
se pune in cratita in momentul in care apa clocoteste
apoi se pune la scurs pentru 5-7 min.
ungem o forma yena (sau orice alta cratita) cu unt
presaram cascaval, cat mai generos, cu cat mai mult, cu atat mai buna iese in final
presaram cascaval, cat mai generos, cu cat mai mult, cu atat mai buna iese in final
smantana si putina sare + piper (sarea si piperul se pot amesteca cu smantana, daca va este mai usor asa)
se pune un strat de buchetele apoi iar cascaval + smantana, sare, piper
apoi al doilea strat etc.
iar ultimul strat se compune din cascaval smanatana si bucatele de unt
si bagam la cuptor pana se rumeneste, cam asa