Conopida la cuptor

Ingrediente:
- 1 conopida (marimea conopidei depinde de familie)
- unt
- smantana
- cascaval
- piper
- sare (foarte putina, isi ia sare si din cascaval)
dupa cum se poate vedea, conopida mea e cat "casa" Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket asa ca am folosit cam 1/3 din ea

se desface in buchetele, mai mici, mai mari, dupa preferinte
se spala bine, apoi se tine in apa cu sare timp de 30 min. pentru a se curata de toate impuritatile

se fierbe (in jur de 10-15 min. la foc mic) in apa cu sare, in care am pus si 2 lingurite de faina (astfel conopida nu-si schimba culoarea, ramane alba si frumoasa)
se pune in cratita in momentul in care apa clocoteste
apoi se pune la scurs pentru 5-7 min.
ungem o forma yena (sau orice alta cratita) cu unt

presaram cascaval, cat mai generos, cu cat mai mult, cu atat mai buna iese in final

smantana si putina sare + piper (sarea si piperul se pot amesteca cu smantana, daca va este mai usor asa)

se pune un strat de buchetele apoi iar cascaval + smantana, sare, piper
apoi al doilea strat etc.
iar ultimul strat se compune din cascaval smanatana si bucatele de unt
si bagam la cuptor pana se rumeneste, cam asa