Ingrediente:
- 200 g unt
- 100 g zahar
- 2 oua
- 1 lamaie
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
- 200 g smantana
- 500 g faina
- 4 mere mari
- 2 gutui
- 200 g nuca
- 100 g zahar
- 50 g unt
- 1 lgr scortisoara
- 2 albusuri
- 50 g zahar
Se rad merele si gutuile, se pun la calit in unt si apoi presaram zaharul. Dupa ce a scazut zeama adaugam nucile tocate, nu prea marunt, si mai calim 10 min. amestecand continuu sa nu se lipeasca. Lasam la racit si apoi adaugam scortisoara si amestecam bine.
Se rad merele si gutuile, se pun la calit in unt si apoi presaram zaharul. Dupa ce a scazut zeama adaugam nucile tocate, nu prea marunt, si mai calim 10 min. amestecand continuu sa nu se lipeasca. Lasam la racit si apoi adaugam scortisoara si amestecam bine.
Pentru aluat mixam untul + zaharul, adaugam 2 oua, coaja rasa de la 1 lamaie si praful de copt stins in zeama de lamaie + smantana si apoi faina. Lasam aluatul la rece, sa se odihneasca, cel putin 1 ora.
Apoi taiem, in bucati inegale, din bucata mare intindem 1 foaie cat tava in care asamblam placinta. Adaugam compozitia de mere deasupra.