Supa de rosii

Photobucket
Ingrediente:
- 1-1,5 kg rosii coapte
- ceapa, morcov, telina, radacina de patrunjel, ardei gras
- ulei de masline
- sare, piper, delikat
- crutoane (paine, ulei de masline + usturoi)
Se taie marunt zarzavatul si se pune la calit cu putin ulei. Se adauga rosiile maruntite la blender


si se lasa la fiert 15 min., se adauga sare + piper + delikat (dupa gust) si apoi se adauga 2 litri de apa si se lasa sa fiarba bine legumele. Lasam sa se racoreasca si apoi trecem prin sita (pasam)


Intre timp confectionam niste crutoane. Miez de paine taiat bucatele, rumenite in cuptor si apoi unse cu un sos format din: ulei de masline + usturoi pisat + sos picant


se trece sosul prin strecuratoare si apoi se ung crutoanele. Supa se presara cu patrunjel tocat si se serveste cu crutoane.


Se mananca rece !!!