- 1 kg carne de vita (eu am folosit vrabioara)
- 80 g untura de porc (am topit slanina si am ramas si cu niste jumari super !)
- 300 g ceapa
- 20 g boia de ardei (paprika)
- sare
- chimen
- usturoi
- 1 kg cartofi
- 1 ardei gras (mare, rosu si frumos)
- 1 cutie rosii in bulion
- "csipetke" adica "zdrente"
- ardei iute
In untura am calit ceapa + paprika + carnea taiata bucatele
+ sare + chimen + usturoi (maruntit), mai calim putin si apoi adaugam apa, cat sa acopere carnea (in momentul asta, eu am transferat tot continutul in oala de presiune si am fiert pentru 40 de min., ca sa devina carnea cat mai frageda), altfel se lasa la fiert la foc mic si se mai adauga apa, pe masura ce aceasta scade
intre timp, dintr-un ou + faina, cat cuprinde, facem "zdrentele" (adica, din coca obtinuta, rupem cu degetele mici bucatele)