Blat:- 4 albusuri
- 1 lingura zahar
- 4 galbenusuri
- ½ plic praf copt
- 2 linguri cacao
- 2 linguri faina
Crema:- ½ pachet unt
- 1 plic budinca de vanilie
- 250 ml lapte
- 2 linguri zahar
Sirop:- 150 ml apa
- 2 linguri zahar
- 1 fiola esenta rom
Decor:
- 250 gr frisca
- margeluse colorate
Blatul: se bat albusurile cu zaharul + galbenusurile + praful de copt (stins in putina zeama de lamaie) + cacao + faina. Se pune la copt.
- 1 lingura zahar
- 4 galbenusuri
- ½ plic praf copt
- 2 linguri cacao
- 2 linguri faina
Crema:- ½ pachet unt
- 1 plic budinca de vanilie
- 250 ml lapte
- 2 linguri zahar
Sirop:- 150 ml apa
- 2 linguri zahar
- 1 fiola esenta rom
Decor:
- 250 gr frisca
- margeluse colorate
Siropul: se fierbe apa + zaharul pana se topeste, iar cand s-a racit se adauga esenta de rom. Apoi se insiropeaza blatul.
Crema: se face budinca de vanilie conform instructiunilor (eu am facut cu lapte rece), dupa ce s-a intarit am adaugat in compozitie ½ pachet de unt frecat cu 2 linguri de zahar si am omogenizat bine. Se toarna crema peste blatul insiropat.
Decor: se bate bine frisca, se pune peste praitura, se niveleaza si cu o furculita tragem niste dungi prin frisca. Apoi am presarat o ploaie de margeluse. Decorarea ramane la alegere, se poate presara cacao etc.