Gogosari pentru "iarna"

Ingrediente:
Le trec doar pentru a va face o idee, dar sunt absolut optionale, depinde de marimea familiei....cum familia mea nu mai este atat de numeroasa ca in trecut, cand faceam borcane mari si multe, va pun reteta la minim:
- 8-10 gogosari
- boabe de mustar
- frunze telina (optional)
compozitia nr. 1:
- 300 gr. ulei
- 300 gr. otet
- 300 gr. zahar
- piper
- sare
- foi dafin
- hrean
compozitia nr. 2:
- 300 gr. otet
- 700 gr. apa
- sare

se spala bine gogosarii, apoi se taie in sferturi si se curata bine de seminte.....am vazut in poza ca mie mi-a mai ramas o samanta.......si aparatele astea digitale arata chiar toate amanuntele

compozitia nr. 1: se pun intr-o ctatita pe foc uleiul+zaharul+otetul+sare+piper+foi dafin si se lasa sa dea in clocot, iar apoi se introduc bucatile de gogosari lasandu-se sa dea vreo 5-6 clocote, apoi se scot si se lasa sa se scurga putin

intre timp se face si compozitia nr. 2 in care vor sta gogosarii peste "iarna" din:
- 300 gr. otet
- 700 gr. apa
- sare
se lasa sa clocoteasca putin si apoi se stinge focul, se va turna calda peste gogosarii pusi in borcane
pe fundul borcanelor se pune un strat de seminte de mustar, se pun gogosarii, hrean printre ei, iar deasupra frunze de telina, apoi se toarna compozitia nr. 2, dar se mai lasa un spatiu de 3 degete pana la gura borcanelor, pentru ca vom turna deasupra din compozitia nr. 1, cea in care am oparit gogosarii
si iata finalul !

cand se vor scoate din borcan, pentru consum, se trec printr-un jet de apa....si POFTA BUNA !!!