Red Velvet Cake

Ingrediente:
Blat:- 250 g faina
- 15 g cacao
- ½ lgr sare
- 120 g unt
- 300 g zahar
- 2 oua
- 1 lgr esenta vanilie
- 240 ml lapte batut
- colorant alimentar rosu
- 1 lgr bicarbonat sodiu
- 1 lgr zeama lamaie
Crema:- 400 ml frisca lichida
- 300 g crema branza
- 300 mascarpone
- 115 zahar pudra
- 1 lgr esenta vanilie
Nuca de cocos pentru ornat.
Sursa de inspiratie: http://www.joyofbaking.com/RedVelvetCake.html
Blatul: cernem faina + cacaoa + sare. In alt vas mixam untul + zaharul + ouale (pe rand) + esenta de vanilie.

Dizolvam colorantul in lapte batut si incepem sa adaugam peste untul frecat cu zahar, putina faina, apoi putin lapte batut si tot asa pana incorporam totul, iar la sfarsit adaugam bicarbonatul de sodiu (stins in zeama de lamaie). Laptele batut da o fragezime aparte blatului, incat nu mai e nevoie sa fie insiropat.

Turnam compozitia, in mod egal, in 2 forme de tort (daca aveti, daca nu merge toata la gramada) si dam la cuptor, la foc potrivit, cam 20 – 25 min. Scoatem pe un gratar si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au racit le impachetam si le lasam la rece (in frigider) 2 -3 ore, ca sa se taie mai bine.

Crema: mixam crema de branza + mascarpone + zahar pudra + esenta vanilie + frisca batuta.

Taiem blaturile si le acopreim cu crema. Acoperim tortul cu aceeasi crema si presaram nuca de cocos.

Dupa cum stiti n-am nici in clin, nici in maneca, cu ornatul, asa ca asta e finalul.