Fasole batuta

Ingrediente:
- fasole uscata
- 2 morcovi
- 4 cepe
- 2 capatani de usturoi
- boia dulce
- ulei
Se lasa fasolea la inmuiat in apa rece, de pe o zi pe alta si apoi se fierbe, schimband 4-5 ape. Adica se lasa sa dea cateva clocote si se strecoara, apoi se pune la loc in oala, se adauga apa fierbinte si tot asa, de 4-5 ori (e suficient, caci daca schimbam prea multe ape isi pierde gustul, iar daca nu schimbam sau sunt prea putine..... ups... nu va sfatuiesc). Se lasa sa fiarba in apa cu sare pana crapa bobul, spre final adaugam si morcovii intregi. Se toaca marunt (jumatate din cantitate) ceapa + usturoi si se calesc bine, pana devin crocante, stiu ca sunt multe persoane care nu suporta prajeala asta, dar este toata bunatatea gustului.

Dupa ce s-a fiert fasolea, avem grija sa mai ramana si zeama caci altfel iese prea uscata, se da prin robot impreuna cu morcovii. Se sareaza si apoi se adauga ceapa calita. Se amesteca bine, pana se incorporeaza tot uleiul. Apoi se prajeste restul de ceapa si usturoi, la care se adauga un varf de cutit de boia dulce si se presara. Mmmmmm........
Cu muraturi e absolut minunata. Eu mai am niste castraveti in saramura asa ca va las, ca am putina treaba. Pofta buna !