Ingrediente:- varza muratase aleg foile
si restul de varza se toaca marunt
- umplutura de carne: carne tocata + orez + ceapa + cimbru + piper + bulion
se caleste ceapa in putin ulei
se adauga orezul spalat
se mai calesc un pic impreuna, dupa care se lasa la racit
dupa ce se raceste, se adauga peste carne celelalte ingrediente (de mai sus) si se amesteca bine
asa arata
impachetam sarmalele
- costitase taie in bucatele
iar partea cu soriciul se pune pe fundul vasului in care fierbem sarmalele
apoi un strat de varza + piper boabe + cimbru
un rand de sarmale
bulion dizolvat in apa
bucatile de costita
inca putina varza tocata si continuam iar cu un strat de sarmale
la final (pentru ca am desarat foarte bina varza) am adaugat pe langa apa + bulion si un pahar de zeama de varza (este roze caci am pus pentru culoare si varza rosie in butoi)
se fierb la foc mic, eu am un crock-pot (oala electrica) le pun acolo la foc mic si le las vreo 4-5 ore. In oala normala se fierb deasupra aragazului la foc mic si spre final se baga la cuptor sa se rumeneasca putin.