Suc de rosii

Suc de rosii...sau mai spre bulion, deci un suc de rosii putin mai gros šŸ˜Š
Am cumparat 10 kg de rosii din piata, de la o batranica care vine cu produse bune, gustoase, aproape asa cum se gaseau cu ani, multi ani in urma. Le-am spalat, curatat si taiat in bucati, cat sa intre pe orificiul masinii electrice de facut suc de rosii. Daaa...mi-am cumparat masina noua, nu-i fac reclama, doar ma bucur šŸ‘
Spre deosebire de alte aparate, imi place ca nu trebuie sa mai dau pulpa iar si iar pana ies doar cojile si semintele, din prima ies foarte bine. Pana anul asta faceam sucul cu masina manuala, deci, am evoluat šŸ˜‰. Am umplut oala mea cea mai mare si am pus-o la foc iute, pana a inceput sa fiarba.
Amestec bine si dau focul mic, sa fiarba in liniste pana scade cam la jumatate. Depinde cat de gros vreau sa fie, imi place mai grosut. In afara de rosii nu pun nimic, il vreau natural, atat! Si e tare bun asa.
L-am pus fierbinte in sticle foarte bine spalate si sterilizate in cuptor si ca sa nu le mai sterilizez in baie de apa 2 zile la rand, le-am intors si le las asa pana se racesc (peste noapte, in acest caz) si gata.
 Au iesit 4 litrii. Sunt multumita. Probabil il voi folosi la zacusca, in toamna. Oricum mai fac, ca-mi place.