Ingrediente:
- 1 limba vita
- 200 g arpagic
- 2 cepe
- 1 morcov (mai mare)
- 200 g masline
- dafin
- piper
- sare
- 1 pahar de vin alb
- capere, dupa gust
- bulion
- marar
- patrunjel
- 1 lingura cu faina
Se pune la fiert, in apa cu sare, 1 limba de vita. Eu am folosit oala sub presiune, ca sa fiarba mai repede. Se lasa sa se racesca, si se curata de pielea de deasupra. Atentie, sa fie rece, altfel se rupe. Apoi se taie in felii, cam de 1-1,5 cm. grosime. Zarzavatul (ceapa + morcov) se pune la fiert, in apa cu sare, unde adaugam si feliile de limba, lasam 20 min., cat sa se fiarba bine zarzavatul.
Intre timp, curatam arpagicul. Ca sa se curete mai usor, il punem pentru 2-3 min. in apa clocotita si apoi il calim in putin ulei.
Scoatem zarzavatul si il trecem prin sita (pasam), iar bucatile de limba le prajim in uleiul in care am calit arpagicul, cat sa se rumeneasca un pic. In uleiul ramas, adaugam 1 lingura de faina, avand grija sa amestecam repede (ca la ciulama) sa nu se faca cocoloase si stingem cu zeama in care a fiert zarzavatul + bucatile de limba. Astfel am format sosul. Peste zarzavatul pasat adaugam feliile de limba.
adaugam sosul + toata zeama ramasa, presaram sare + piper + dafin + vinul + capere + arpagic + masline + bulion
Si la final, 1 legatura de marar + 1 patrunjel, se pun intregi in oala la fiert, dupa care, cand manacarea este gata se scot si se arunca.
adaugam sosul + toata zeama ramasa, presaram sare + piper + dafin + vinul + capere + arpagic + masline + bulion
Si la final, 1 legatura de marar + 1 patrunjel, se pun intregi in oala la fiert, dupa care, cand manacarea este gata se scot si se arunca.