Ingrediente:/Ingredients
- 2 vinete (mai mari)/egg plants (large)
- 6 ouă/eggs
- 250 gr. brânză telemea rasa/grated cow chesse
- sare, piper/salt, pepper
- faină/flour
- pesmet/bread crumbs
- pătrunjel/parsley
- 2 vinete (mai mari)/egg plants (large)
- 6 ouă/eggs
- 250 gr. brânză telemea rasa/grated cow chesse
- sare, piper/salt, pepper
- faină/flour
- pesmet/bread crumbs
- pătrunjel/parsley
se taie vinetele pe lung, cam de 1 cm. grosime:
cut the egg plant
se pudrează cu sare și se lasă vreo 10 min. ca să iasă amăreala din ele
powder some salt on each side and let it for 10 min.
apoi se scurg de zeama lasată și se trec prin faină
wash out the pieces (get off all the salt) and cover both sides with flour
după care se prăjesc în ulei bine încins
fry
se scot pe un șervet absorbant ca să dispară surplusul de grăsime
let it on a paper towel
Se prepară amestecul de brânză: peste brânza rasă se sparge un ou, se presară puțin piper (după gust, e bine sa fie un pic mai picante) și se pune si 1 legătură de pătrunjel tăiat cât de mărunt se poate
The filling: grated chesse + egg +pepper + minced parsley
și se amestecă bine până se obține această compoziție
it will look like that
din ouăle rămase se face o maia (adică se bat bine cu 3-4 linguri de faină) și se obține:
blend 3-4 tbs of flour with the rest of the eggs
acum începe operația de umplere a vinetelor și transformarea lor în portofele:
now lets start to fill the wallet
pe felia de vânătă se pune puțină compoziție de brânză, așa cum se vede în figura următoare:
like that
și se formează portofelul, presându-se foarte bine
după care se trece prin maia
put the wallet in the mixture (eggs and flour)
și prin pesmet
and roll it on bread crumbs
se pun iar la prăjit până se rumenesc
și gata ! așa arată portofelele de vinete umplute cu brânză telemea
ta da !!! this is it
și secțiuneaPOFTĂ BUNĂ !!!