Mazare

PhotobucketPhotobucketPhotobucket
Photobucket

Ingrediente:
- mazare verde
- ceapa
- 1 lingurita unt + ulei
- 1 pahar apa
- 1 lingurita rasa de faina
- 1/2 pahar smantana
- marar tocat
- 1/2 lingurita zahar (optional)
- sare, piper
Se caleste ceapa in putin unt + ulei, se adauga mazarea + sare +piper + zahar, se acopera cu apa si se lasa la fiert, apoi se desface faina in putina apa si se toarna peste mazare

cand este gata se stinge focul, se adauga smantana + marar

Photobucket
· Boabele verzi de mazăre sunt pline cu bunătăţi, deoarece conţin nu mai puţin decât opt vitamine şi şapte minerale, dar şi fibre şi proteine. Acestea ajută inima, oasele şi starea generală de bine, iar conţinutul de vitamina C protejează de răceală şi alte infecţii.
· Bogata in fibre, vitamina A, B3, B6, C, K, folati, fier, zinc, fosfor, mangan, magneziu, potasiu, proteine.
· Datorită amestecului de vitamine B1, B2, B6 şi C precum şi a conţinutului de fier constituie un medicament împotriva oboselii, a anemiei· Continutul de fibre o face utila in „curatarea” intestinelor. Contine beta-caroten si luteina, benefice pentru sanatatea ochilor.
· Combate oboseala, contribuie la intarirea sistemului imunitar.
· Sursă de albumine, hidrocarburi, amidon, conţine fier, potasiu, fosfor, zinc, vitamina C, vitamine din grupa B. Scade nivelul de colesterol. Protejează împotriva cancerului şi influenţează benefic oasele noastre

Photobucket