"Panzerotti are a type of Italian dish. It consists of a pocket of dough filled with a generous portion of melted mozzarella cheese, prosciuto, tomato sauce, and any number of fillings, which is then wrapped, sealed, and deep-fried."
Ingrediente aluat:
- 500 g faina/flour
- 300 g apa calduta/warm water
- 50 g vin alb/white wine
- 1 pachetel drojdie uscata/dried yeast
- 1 lingurita zahar/tsp sugar
- 1 lingurita sare/tsp salt
- 2 linguri ulei (eu am pus de masline)/2 tbs olive oil
Adaugam zaharul + drojdia in putina apa calduta, sa se dizolve.
si adaugam peste faina amestecata cu sare + uleiul
vin + apa, apoi se framanta bine si se lasa la crescut, la loc caldut
asa......acum ca a crescut mai framantam inca putin si formam niste bilute, pe care le mai lasam un pic sa creasca, cat ne ocupam de umplutura
taiem sunca si mozzarela, eu am mai adaugat si niste fasiute de parmezan.....iubesc parmezanul !! si intre timp au crescut si bilutele, deci sa ne apucam de treaba, adica le intindem cu facaletul si taiem discuri de orice marime dorim
Ingrediente umplutura:
- 1 cutie de rosii in bulion/tomatoes can
- condimente: sare, piper, usturoi, oregano/salt, garlic, black pepper, oregano
- sunca praga/ham
- mozzarela
- ulei de masline/olive oil
Intr-o cratita incingem uleiul, adaugam rosiile + condimentele si lasam cam 10 min pe foc
taiem sunca si mozzarela, eu am mai adaugat si niste fasiute de parmezan.....iubesc parmezanul !! si intre timp au crescut si bilutele, deci sa ne apucam de treaba, adica le intindem cu facaletul si taiem discuri de orice marime dorim
aici am un dispozitiv de confectionat coltunasi, mini pateuri, dar merge si pentru panzerotti, asa de poza, caci, de obicei, se fac mai mari
punem putin sos, bucatele de branza + sunca + parmezan si inchidem...si la prajit cu ele
si acum procesul exact