Ingrediente/Ingredients:
- 1,5 kg. cartofi/potatoes
- 400 gr. ceapa/onion
- 400 gr. castraveti murati/pickled cucumbers
- 200 gr. masline/olives
- marar + patunjel/dill + parsley
- ulei/oil
- otet de mere/apple vinegar
- sare/salt
- piper/pepper
Cartofii se pun la fiert in apa cu sare/In salted water boil potatoes
Se taie ceapa feliute subtiri (pestisori)/Cut the onions
Pentru cine nu poate suporta ceapa foarte iute, se amesteca cu sare si se lasa un pic la inmuiat./Let for a while the onions with some salt all over, to cut off the strong spice
Apoi se clateste bine cu apa si se lasa la scurs/Then wash well all the salt and let it drain
Apoi se taie cartofii (sa fie calduti, caci asa absorb mai bine uleiul +otetul si au un gust mult mai bun)/Then cut in small pieces the potatoes (better to be warm, rather than cold, as the liquid ingredients will be asborbed better