- 200 gr. zahar/sugar
- 6 oua/eggs
- 20 gr. cacao/cocoa
- 8 linguri cu faina/8 tbs flour
- 30 ml. apa/water
- 30 ml. ulei/oil
albusurile se bat bine cu zaharul + 30 ml. apa
beat the egg whites with sugar and water
apoi adaugam peste albusuri, galbenusurile, peste care am adaugat un praf de sare (putina sare la prajituri accentueaza gustul de dulce), mixate cu 30 ml. ulei
mix the yolks with the oil and add just a drop of salt and put the mixture on the eggs white
mix the yolks with the oil and add just a drop of salt and put the mixture on the eggs white
apoi se adauga faina amestecata cu cacao
mix the flour with cocoa and put it over the eggs
mix the flour with cocoa and put it over the eggs
si compozitia obtinuta se toarna in tava, tapetata si in care ati pus si hartie de copt
put the mixture in a baking tin
put the mixture in a baking tin
apoi la cuptor cu ea in jur de 30-35 min. (depinde de cuptor) la foc potrivit
eu am ajutorul meu in bucatarie....ma anunta cand e gata coapta
am fost intrebata ce reprezinta poza urmatoare...adica ajutorul meu in bucatarie...este ceasul de bucatarie, in forma de hamburger
bake for 30-35 min.
asa arata gata coapta
am taiat blatul in 2 si se lasa sa se raceasca, nu mi-a iesit egal, dar sunt convinsa ca asta nu o sa influenteze gustul
cut it in 2, just like that
cut it in 2, just like that
Ingrediente pentru sirop:/Syrup:
- 400 ml. apa/water
- 200 gr. zahar/sugar
- 2 plicuri capucino ciocolata (eu n-am avut si am pus de frisca)/cappucino
- 1 fiola esenta rom/rum
se pun toate ingredientele intr-o craticioara la fiert, cam 5 min. din momentul in care incepe sa fiarba si apoi se lasa la racit dupa care adaugam 1 fiola esenta rom
boil all the ingredients about 5 min., let it cool off and add the rum
Ingrediente pentru crema:Ingredients for chocolate cream:
- 1 pachet margarina/margarine or butter
- 150 gr. zahar pudra/powder sugar
- 3 galbenusuri/yolks
- 3 linguri cacao/3 tbs of cocoa
- esenta rom/rum
- 1 pachet margarina/margarine or butter
- 150 gr. zahar pudra/powder sugar
- 3 galbenusuri/yolks
- 3 linguri cacao/3 tbs of cocoa
- esenta rom/rum
amestecam margarina +zaharul+galbenusurile+cacao+esenta rom
si obtinem o crema super gustoasa
mix together all the ingredients
si obtinem o crema super gustoasa
mix together all the ingredients
si acum inapoi in tava cu prima jumatate de blat, peste care punem siropul
put the first piece of baked cake, add half syrup
put the first piece of baked cake, add half syrup
apoi minunata crema
them the chocolate cream
si acoperim cu cealalta jumatate de blat si o insiropam si pe ea si arata cam asa
the other half of baked cake and the rest of the syrop all over the cake
the other half of baked cake and the rest of the syrop all over the cake
dupa care se lasa la rece, cel putin 2 ore
put in the fridge for at least 2 hours
apoi se taie la dimensiunea dorita, oricum sa fie ”mini” si urmeaza glazura
then cut in small pieces
Ingrediente pentru glazura:Ingredients for icing:
- 1 pachet glazura caramel/use any kind of icing (chocolate or caramel)
- 1 pachet glazura ciocolata
e simplu de facut, scrie pe spatele plicului
am facut asa o chestie sa se vada ambele glazuri
nu sunt eu prea experimentata, dar cu timpul....
am avut niste hartiute de briosi si m-am gandit sa le pun in ele sa le dau o fata mai comerciala...eh, se putea si mai bine, nu?
nu sunt nici foarte egale....unele sunt chiar mini amandine, pe cand altele sunt mai mult spre mari....
si mai de aproape
very nice, isnt it?
very nice, isnt it?