Salam de biscuiti < Sweet salami >

Ingrediente:/Ingredients:
- 400 gr. biscuiti/biscuits
- 250 gr. lapte/milk
- 3 linguri cacao/3 tbs cocoa
- 200 gr. rahat/Turkish delight
- 2 fiole esenta rom/rum essence
- 300 gr. nuci/walnuts
- 150 gr. unt/butter
- 6 linguri zahar pudra/tbs powder sugar
- 2 oua/eggs
- 200 gr. visine din visinata (fara samburi)/sour cherry (from chery liqueur-without stones)
- 1 pachetel cu nuca de cocos, nu apare langa celelalte ingrediente/grated coconut

Practic, se fac 2 compozitii si la final se amesteca una cu cealalta./We will make 2 mixture and in the end combine one with the other
Deci sa incepem prima compozitie:/The first one:
se incalzeste laptele dupa care se adauga rahatul taiat bucatele si se lasa pe foc pana se topeste rahatul la jumatate (aveți grija sa nu se topeasca tot, caci farmecul este sa existe bucatele in produsul final)/Boil wilk with small pieces of Turkish delight, keep it until the Turkish delight it starts to melt and there are smaller pieces and then turn off the fire

se ia cratita de pe foc si se adauga 1 lingura cacao + 200 gr. biscuiti sfaramati + 150 gr. nuci macinate (nu foarte marunt) + 1 fiola esentă rom/add 1tbs of cocoa + 200 gr. biscuits (smashed, not too small pieces) + 150 gr. walnuts (smashed, same as biscuits) + rum essence
sfat: nucile se prajesc putin inainte de macinare, gustul va fi mult mai bun/for a better taste fry walnuts for a while first
se amesteca bine toate ingredientele si se lasa deoparte/mix the ingredients thorougly

Simplu ca ”Buna ziua”, nu?
Acum ne ocupam de cea de-a 2-a compozitie:Second mixture:
Se amesteca untul, peste care am pus un varf de cutit sare, cu 5 linguri de zahar pudra + 2 galbenusuri/Mix butter with 5 tbs of powder sugar + 2 yolks

Se adauga 2 linguri cacao + 1 fiola esenta rom/rum essence + 2 tbs cocoa

Peste compozitie aruncam restul de biscuiti si nuci + visinele taiate bucatele/add the rest of the smashed walnuts + sour cherry (if ou don't have, think of anythings elese you'll like)

+ albusurile batute spuma/ + beaten white eggs

a sosit momentul sa amestecam bine cele 2 compozitii obtinute/mix the 2 mixtures Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket .....my English, deh, I am just a Romanian girl Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

asa arata compozitia bine amestecata/this is what you get
si a aparut si pacheteleul de cocos

pe o foaie de celofan am presarat pachetelul cu nuca de cocos + 1 lingura zahar pudra, apoi compozitia finala si rulandu-l i-am dat forma de salam/strew some grated coconut + 1 tbs of powder sugar on a cellophane foil and roll on, until it will look like a salamy

dupa care ar fi trebuit sa-l tin la rece cel puțin 6-7 ore, dar dupa 1 ora am cedat si iata rezultatul/keep it in frigde 6-7 hours..and voila !!!

ce bunatate !!!! n-am mai facut de mult si uitasem cat e de bun.....mmmmm....mmmm !!!/I forgot how tasty is that salamy .....mmmmmm.mmmmm!!!

incercati cu toata increderea, merita !/just try it, it worth it !!!

eu am dat aici cantitatile, dar în general il fac din ochi, puteti sa jonglati cu ingredientele, sa puneti mai mult sau mai putin din fiecare...SPOR LA TREABA !!!
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket