Ingrediente:
Pentru aluat: 225 g faina, 150 g unt, 75 g zahar, 1 albus, sare
Pentru umplutura: 1 plic praf de budinca de vanilie, 1 galbenus, 500 ml lapte, cirese fara samburi, 3 pliculete gelatina colorata
Preparare:
Intr-un castron se amesteca zaharul cu untul. Apoi se adauga faina si se framanta. La final se adauga albusul batut spuma cu un praf de sare. Aluatul de inveleste si se lasa la rece 30 min. Apoi se intinde o foaie si se aseaza in forma de tarta unsa cu unt. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptor aprox. 20 de min., pana se rumeneste putin. Intre timp de pregateste budinca, conform instructiunilor de pe plic si se adauga galbenusul. Se umple tarta cu budinca fierbinte, se lasa putin sa se racoreasca si se adauga ciresele, apoi se toarna deasupra gelatina si se da la rece.