- 500 gr. piscoturi/sweet biscuits
- 4 galbenusuri/yolks
- 125 gr. zahar/sugar
- 500 gr. mascarpone/Mascarpone cheese
- 300 gr. frisca/whip cream
- 350 gr. cafea+2 linguri zahar/strong sweet coffee
- 50 ml. Baileys
- 25 gr. cacao/cocoa
- 4 galbenusuri/yolks
- 125 gr. zahar/sugar
- 500 gr. mascarpone/Mascarpone cheese
- 300 gr. frisca/whip cream
- 350 gr. cafea+2 linguri zahar/strong sweet coffee
- 50 ml. Baileys
- 25 gr. cacao/cocoa
Am facut o cafea tare pe care am indulcit-o cu cele 2 linguri de zahar, gustati si daca vreti mai dulce, mai adaugati zahar. Apoi am adaugat Baileys (care imi place la nebunie, are un gust minunant). Se lasa la frigider./Make a strong coffee, as sweet as you want + 50 ml. Baileys, and put it into fridge.
Intre timp:/Meanwhile:
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si se pune crema pe foc, se amesteca mereu ca sa nu se prinda de vas, se tine doar cat sa dea un clocot./Mix yolks + sugar, keep it for a while on the gas stove, keep mixing until it will start to boil, no more
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si se pune crema pe foc, se amesteca mereu ca sa nu se prinda de vas, se tine doar cat sa dea un clocot./Mix yolks + sugar, keep it for a while on the gas stove, keep mixing until it will start to boil, no more
Asa arata dupa ce am luat-o de pe foc/It will look like that
Peste mascarpone am adaugat crema fierbinte de galbenusuri si am amestecat bine/Over the mascarpone cheese add the hot cream of yolks
Apoi am adaugat frisca, bine batuta /Then add the whip cream
Si ce bine incepe sa arate, nu? Aproape ca imi vine sa o mananc asa cum e...ce sa ma mai complic cu piscoturile/Looks nice, or what? At this point I could eat it just like that...who cares about the sweet biscuits (langue de chat)
N-am incotro, iau o tava si incep sa aliniez piscoturile precum soldatii la defilare....dar inainte se inmoaie in cafea, pentru 2-3 secunde, nu mai mult !! ca riscati sa se fleoscaiasca ditamai soldatul !/Dip the biscuits, for 2-3 seconds in the coffee mixture and then put it in a tray, just like that
Si hop cu juma’ de crema peste piscoturi/Half the cream on top of it
Si iar o iau de la capat....ma repet....ce mai prajitura !/And again from the start
Si restul de crema, mai simplu nici ca se poate/The rest of the cream
Am pudrat cu cacao, din belsug, mie asa imi place/Powder with cocoa
Se lasa la frigider, minim 3 ore, dar e chiar mai buna daca se lasa peste noapte. Cum eu am o mare problema cu asteptatul, dupa 1 ora hop cu bucatica in farfurie/Keep it in fridge for at leat 3 hours, it’s much better over the night. though
mmmmmm...ce ziceti?/yuuummmyyyy.....some comments?
Eu am gura plina, asa ca nu mai am nimic de zis...decat MERITA SA INCERCATI !!!/It really worth trying