Gogosi cu gem

Ingrediente:
- 500 g faina
- 50 g zahar
- 1 pliculet drojdie uscata
- 250 g lapte
- 25 g unt
- 2 galbenusuri
- putin ulei la framantat
- un praf de sare
- coaja rasa de la 1 lamaie
- finesse vanilie
Umplutura:
- dulceata, gem
Se amesteca faina + drojdie. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul + un praf de sare. Untul se topeste in laptele caldut (nu fierbinte caci se taie drojdia).

Peste compozitia de galbenusuri se pune coaja rasa de lamaie + vanilia si apoi se toarna laptele cu unt, iar la final faina
si framantam adaugand putin, cate putin, ulei caldut. Se lasa la crescut.
Se intinde o foaie de 1,5 cm grosime, se marcheaza cu o forma sau un pahar pe jumatate de foaie, apoi se pune pe fiecare putina dulceata. Se acopera cu cealalta jumatate din foaie.
Se taie cu forma (inmuiata mereu in faina) gogosi exact pe locurile marcate, astfel incat dulceata sa ramana la mijloc. Se lasa la crescut, apoi se prajesc.
Cat sunt calde se tavalesc prin zahar pudra.
Photobucket Buneeeee !!!