Dulceato-gem de gutui :-) e preferata mea, intre multe alte preferate. Ca sa iasa bine e indicat sa se faca in cantitati mici, asta inseamna ca mai fac si maine si poimaine ......stop !
Ingrediente:
- 500 g gutui rase, cam 3-4 gutui, depinde de marime
- 750 g zahar
- 500 ml apa
- zeama de la 1/2 lamaie
Deci, am pus la fiert apa cu zaharul (cam 15 min. sa lege un pic) si
intre timp am spalat bine gutuile, le-am curatat de samburi si le-am
ras.
dupa care le-am pus in sirop si am dat focul mare pentru 10 min., apoi am lasat sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, cam 30 de minute.
am stors si zeama de la 1/2 lamaie, dar se adauga la sfarsit..... inainte, cu 2-3 clocote, sa stingem focul.
pai, cam asta e toata treaba, mai greu e de pus in borcane....ca de scos nu e o problema :-)