Placinta cu branza sarata

Ingrediente:
- foi de placinta
- 300 g branza telemea
- 200 g branza vaci
- 5 oua
- 250 g smantana
- 2 lgr chimen
- ulei
Se rade branza telemea, se amesteca cu branza de vaci si cu 3 oua + 2 lgr chimen (se poate pune intreg sau pisat, eu l-am pus intreg). Se unge tava cu ulei si pe partile laterale. Foile se pun in tava, una cate una, fiecare foaie se unge cu ulei. Eu nu am folosit tot pachetul, am folosit 4 foi la baza si 3 deasupra. Daca marginile foilor sunt mai mari decat tava, nu are nimic se lasa asa caci la final se vor strange. Se intinde umplutura de branza si se acopera cu restul de foi.

Intoarcem marginile foilor si ungem cu ulei. Se portioneaza placinta. Se amesteca samantana cu 2 oua si se toarna deasupra. Se lasa la cuptor cam 45 min. sau pana se rumeneste, depinde de cuptor.

Este o reteta foarte usoara. Pofta buna la placinta sarata !